Aké sú dobré morské zložky v kozmetike

Hĺbky oceánov lákajú nielen námorníkov a biológov, ale aj výrobcov krémov, šampónov a sprchových gélov. Existujú legendy o liečivej sile morských plodov. Hovoríme, že morské zložky v kozmetike sú skutočne užitočné.

Každá samoobslužná kozmetická značka má dnes vo svojom sortimente prostriedky, či dokonca celú sériu prípravkov na báze morských komponentov. „Najbežnejšie sú morská soľ, perlové proteíny a samozrejme všetky druhy rias,“ hovorí Anastasia Fourka, expert na produkty Oriflame. „Výrobky založené na týchto zložkách sú univerzálne: sú vhodné pre akýkoľvek typ pleti a akýkoľvek vek.“

morská riasa

Zo všetkých morských plodov sa najčastejšie používajú v kozmetickom priemysle. „Je to nevyčerpateľný zdroj prospešných zložiek pre našu pokožku,“ hovorí Anastasia Furka. „Riasy sa často nazývajú„ kvety mora “a sú cenené pre svoju vysokú účinnosť a univerzálnosť.“

* Fucus bublina

Táto riasa je 45-70% sacharidov (polysacharidov). Sú známe svojimi antioxidačnými a protizápalovými účinkami, zlepšujú lokálny krvný obeh a stimulujú tok lymfy. Veľa žuvačky a kyseliny algínovej, ktorá vytvára odvodňovací účinok a zlepšuje všetky metabolické procesy.

"Fucus extrakt obsahuje veľa jódu (500 mg na kg) - dokonca aj jeden postup pri obaľovaní tela fukom môže úplne kompenzovať nedostatok jódu v tele, zlepšiť pohodu a pomôcť zbaviť sa pár kíl navyše," t Tiina Orasmäe-Meder, kozmetológ a Oksana Shatrova, dermatológ a kozmetológ, autori knihy „Veda o kráse. Ktorú kozmetiku vlastne tvoria. “ „Mangán, železo, horčík a vápnik v kompozícii zintenzívňujú liečebné procesy v koži, ale síra a zinok bojujú proti baktériám a uhasujú zápalové procesy.“

Kde sa používa: v maskách a práškoch na zábaly, v géloch a kúpeľových koncentrátoch na boj proti celulitíde, nadváhe a opuchom.

* Laminaria

Šampión v obsahu jódu - 5000 mg na kg! Vďaka tomu je kelp mimoriadne účinnou zložkou v rôznych postupoch boja proti celulitíde a nadváhe. Podľa Tiina Orasmäe-Meder a Oksana Shatrova, v riase je dusík, veľa železa a medi, je tu horčík a mangán, takže dokonale tónuje pokožku. Existuje v ňom špecifická látka - laminarín, ktorý ovplyvňuje tukové bunky a zlepšuje procesy štiepenia tukov. Táto riasa však môže spôsobiť vážne alergie alebo intoxikáciu u ľudí s intoleranciou jódu. Preto by ho mali používať iba kozmetológovia.

Kde sa používa: v géloch, koncentrátoch, maskách a práškoch na balenie do profesionálnych programov pri liečbe celulitídy a úbytku hmotnosti.

* Írsky mach (chondrus crispus)

V kozmetike sa táto riasa nazýva morský silikón, pretože na povrchu pokožky vytvára jemný film. Táto vlastnosť je spôsobená tým, že takmer polovica írskeho machu pozostáva z polysacharidov špecifických pre karagénany. Keďže bunky chondrusu zahŕňajú jód, meď a dosť veľa železa, má výrazný liečivý účinok. A sú tu nezvyčajné prvky pre riasy - bór a síru. Vďaka týmto látkam má chondrus silný antiseptický účinok, jeho extrakt je častou súčasťou prípravkov na liečbu akné.

Kde sa používa: v sérach, koncentrátoch, géloch na ošetrenie problémovej pokožky, ako aj v dekoratívnej kozmetike a maskách ako filmotvorca.

* Kodium tomentozum

V kozmetickom priemysle je táto zelená riasa oceňovaná predovšetkým ako bohatý zdroj vitamínu A. Jeho extrakt má výrazný hydratačný účinok, pomáha obnoviť pružnosť pokožky a znížiť odparovanie vlhkosti z povrchu. Výrobky obsahujúce kadium sa však neodporúčajú na použitie v prípade pigmentačných porúch alebo v priebehu zosvetľovania kože: codium má schopnosť zvýšiť syntézu melanínu.

Kde sa používa: v kozmetike na prevenciu a nápravu starnutia pokožky.

* Morské plody

Jeho hlavnou črtou je nezvyčajne vysoký obsah horčíka a vitamínu C. Alga je bohatá na vitamíny E, A a vápnik. Morský šalát je zaujímavý ako cenná zložka pre starostlivosť o unavenú, citlivú, dehydratovanú a starnúcu pleť. Šalátový prášok je obľúbený absorbent v olejovej kozmetike.

Kde sa používa: v géloch, sérach a koncentrátoch na ochranu pokožky pred škodlivými účinkami prostredia, v kozmetike pre kožu fajčiarov, vo zvlhčovadlách a sedatívach, na mastnú starostlivosť o pleť.

* Palmaria Palmata

Riasy, pripomínajúce vzhľad dlane, sa používajú v kozmetike, predovšetkým ako bieliace činidlo: extrakt z palmarie rozjasňuje pokožku, znižuje syntézu melanínu v pigmentových bunkách, znižuje citlivosť pokožky na slnko.

Kde sa používa: v krémoch, géloch, sérach a koncentrátoch na zosvetlenie pokožky.